Välj en sida

 

Vi är två systrar som ville göra något kul ihop.

Från två helt olika världar, IT- och optikbranschen, föddes en dröm på (fel) tåg i Holland 2010. Vi har ett stort gemensamt intresse av att i möjligaste mån äta mat som består av bra råvaror. Vi är skeptiska till lunchrestaurangernas trivelaktiga råvaror och vi handlar själva helst ekologiskt mat.
Vi avstår gärna från halvfabrikat och snabbmat. Vi är stolta över att ha egenlagad mat i snygga matlådor, och andra visar stor nyfikenhet på våra matlådor.

Vi fortsatte att prata om våra tankar och vi genomförde vår idé med några utstickande ord såsom japanskt, unikt, funktionellt, snyggt.

2013

Vi bokade en resa till Tokyo hösten 2013. Väl där så föll pusselbitarna på plats och resan har börjat börjat. Vårt samarbete med ett par fabriker i Japan kommer att utökas till fler.

2014

Vi startade Najs Agentur of Sweden AB och vårt första varumärke Bentobox lanserades i maj 2014.

Bentobox är en matlåda i en helt unik design och kvalitet. Alla våra matlådor är tillverkade i Japan. En rolig och annorlunda present till dig själv eller någon annan som vill ha sin lunch eller sitt mellanmål med sig.

2015

I december 2015 öppnade vi en fysisk butik på Sveavägen 133 i Stockholm. Här säljer vi andra Japanska produkter som vi importerar.
Japanskt porslin bl.a. Butiken heter Najs och givetvis finns också en webshop under namnet www.najsofsweden.se
O
ch vi fortsätter att driva vår särskilda sida för Japanska matlådor. www.bentobox.se

2016

Vi ställer ut på Formex och har ett särskilt sortiment av porslin, handdukar och handgjorda vaser som vi säljer till våra återförsäljare.
Ett antal butiker säljer nu porslin från Japan, och även ett antal restauranger kan vi addera till på vår kundlista.
Vi sålde totalt över 2.000 japanska porslinsvaror som nu pryder svenska hem. Vi fortsätter att utveckla vår idé om minimalistisk livsstil och inredning. Att ta hand om sina saker och satsa på inredningsdetaljer som inte är slit och släng varor efter senaste trender. Saker som kan användas i många år och som på något sätt är tidlösa och fungerar i många trender.

 

 

Anna-Carin och Lollo

 

Anna-Carin och Lollo

Vi gillar färg, form och varandra. Vi har en förkärlek till minimalistikst och funktionellt. Vi gillar också ärliga och ekologiskt framställda råvaror som gärna får vara närproducerade.
Unikt, funktionellt och snyggt är begrepp vi bollar med när det handlar om prylar.
Våra grundläggande värderingar är gemensamma när det handlar om kärlek och omtanke om familj och vänner, Vi håller vad vi lovar och vi gillar att vara kreativa. Möta andra människor tillför energi och lär oss mycket.
Dessutom finns en stor portion av nyfikenhet och kreativitet.
Life is easy and Najs helt enkelt!