Vad vet du om Hello Kitty?

Vad vet du om Hello Kitty,  hon skapades av en Kvinna 1976 och det är det stora Japanska företaget Sanrio som ligger bakom denna lilla vita kanin.
Hon hade från början inget namn utan kallades för “den vita kattungen utan namn“, vilket senare ledde till hennes namn Kitty. I början satt hon också alltid ner, men 1977 fick hon för första gången stå upp på en bild.
Därefter har allt utvecklats och det har tillverkats pinaler i massor. Hålspännen, kläder, brödrostar, motorolja (!) och allt du kan tänka dig.
I Japan finns naturligtvis även Hello Kitty land och är väl närmaste ett nöjesfält likt Disneyland.

En framgångsrik figur som det går att tjäna pengar på måste ju också få en historia och den lyder så här;
Hello Kitty föddes den 1 november och bor i London tillsammans med hennes föräldrar och tvillingsyster Mimmy. Enligt utsago har hon många vänner på skolan som hon delar många äventyr med. Hennes hobbys är att resa, lyssna på musik, läsa och framförallt, att lära känna nya vänner. Hon väger lika mycket som tre äpplen och är lika lång som fem staplade äpplen. Hennes favoritmat är äppelpaj som hennes mamma bakar. Hon har en vän vid namn Dear Daniel. Hello Kitty har ingen mun utan talar från sitt hjärta. Hennes tydligaste kännetecken är rosetten som hon alltid bär på vänster öra.

Hello Kitty har en familj och den jag tycker är viktigast är Kittys farmor (farmor är alltid viktig) Margaret White (マーガレット) heter hon.

Och självklart har Kitty både husdjur och vänner. Charmmy Kitty är Hello Kittys husdjur. Hon liknar Hello Kitty, men är till skillnad en perserkatt.
Hon har också en vän, hamstern Sugar. Runt halsen bär hon ett halsband med en silvernyckel till Hello Kittys juvelskåp. Hon fick nyckeln på grund av hennes förtjusning över skinande och glittrande saker.

Hello Kitty har egenskaper som japanerna brukar benämna kawaii (かわいい) (ungefär gullig, söt, älsklig).
Och kawaii är den delen av Japan som många unga svenskar fascineras av. Jag som inte längre är en ung människa faschineras av det historiskt traditionella, och det kanske är helt naturligt.