Välj en sida

Eldig Ramen

Eldig Ramen är en speciell variant av den här traditionella japanska maträtten som äts på lite olika sätt i olika delar av Japan.
Det finns förmodligen lika många recept som det finns japaner. I grunden är det en soppa med smakrik buljong och i soppan är det ägg, kyckling, salladslök och lite annat gott. Ramen äts ur en djup skål och du använder pinnar för att plocka upp bitarna. Till buljongen använder du en ramensked. Här är exempel på skål och sked som vi säljer i webshopen på www.najsofsweden.se.

RAmen skednudelskål

En restaturang i Kyoto har specialiserat sig på att servera soppan “very hot” Restaurangens namn är Fire Ramen Restaurant “menbakaichidai” om du har vägarna förbi. Här ser du en film, 1 minut lång, hur rätten serveras.
Och det som gör den speciella upplevelsen är att brinnande olja hälls över den färdiga ramenrätten.

Prova inte att elda din Ramen hemma i köket, men en vanlig Ramen är faktiskt god även om det inte ser så gott ut.

Recept  på en vanlig Ramen hittar du här på tastelinne